Matematično
MaRaziskovalno
MaRSrečanje


CŠOD Rak, Rakov Škocjan, 16. - 22. avgust 2015

Ne spreglejte MaRSovskih projektov.

MaRS 2015 v medijih

Reportaža iz časopisa Dnevnik

Kaj je MaRS in komu je namenjen?

MaRS je raziskovalni tabor s področja matematike za srednješolce. Nanj se lahko prijavi vsakdo, ki ima veselje do raziskovanja in želi preživeti teden dni počitnic v družbi vrstnikov iz vse Slovenije. Tekmovalni uspehi niso pogoj za udeležbo.

Letak

Datum in lokacija: Rakov Škocjan, od nedelje, 16. avgusta, do sobote, 22. avgusta 2015. Bivali bomo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD Rak, Rakov Škocjan 2, 1380 Cerknica), ki nudi ustrezen prostor za delo in prijetno okolico za rekreacijo in sprostitev v čudoviti naravi.

Več o programu: Naše strokovne aktivnosti poudarjajo raziskovanje matematičnih problemov in njihovega ozadja, ne pa reševanja tekmovalnih nalog.

  • V MaRSovskih delavnicah se bomo seznanili z različnimi matematičnimi zanimivostmi in nekaterimi računalniškimi orodji za matematiko (osnove programiranja, dinamična geometrija s programom GeoGebra, grafična in algebrska orodja, stavljenje matematičnih besedil z LaTeX-om).
  • Večerna MaRSovska predavanja bodo pripravili matematiki z različnih fakultet in raziskovalnih ustanov, ki bodo na poljuden način predstavili vlogo matematike v sodobnem svetu.
  • MaRSovske projekte dijaki pripravijo v manjših skupinah ob pomoči mentorjev in jih predstavijo ob zaključku tabora. Teme projektov so prilagojene interesom in predznanju udeležencev. Projekte iz prejšnjih let si lahko ogledate tukaj.
  • Vódenim strokovnim aktivnostim namenimo 6 – 8 ur dnevno. Nekaj preostalega časa dijaki porabijo za samostojno delo na projektih, dovolj časa pa ostane tudi za sprostitev in razvedrilo v prijetni družbi Marsovcev. Organizirani družabni program bo tudi letos zabaven in izvirno marsovski. Olimpijski večer, športne in družabne igre (od Mafije do Katancev), Velika MaRSovska pustolovščina in različna presenečenja so že v pripravi.

Organizator programa je DMFA Slovenije. Odgovorna oseba in vodja strokovnega programa je David Gajser, vodja tabora pa Anja Petković. Pri izvedbi sodeluje nabrušena posadka študentov matematike in mladih raziskovalcev.

MARS 2015

Facebook

DMFA

ŠOU v Ljubljani

ŠO FMF

MOL

Any Browser   Zadnja posodobitev: 24. avgust 2015