Dnevne novice

avtorica: Nina Štempelj

Sobota, 19. avgust 2017

Status: pristanek uspešen

Po pikniku se je bilo danes kar težko zbuditi, še posebej zato, ker smo vedeli, da nas čaka slovo. Po zajtrku smo najprej vsi pripravili prtljago, potem pa smo pričakali starše in druge obiskovalce. Ob 10.30 se je začel pristanek z uvodno špico kot v pravem filmu. Sledil je MaRSovski pozdrav za starše in predstavitev našega tedna skozi fotografije, potem pa smo bili že na vrsti mi, da v nekaj minutah  predstavimo delo celega tedna. Vsak izmed nas je dobil še komplet netranzitivnih kock, kakršne nam je predstavil tudi dr. Benkovič. Sledilo je še nekaj zahval, potem pa smo se s težkim srcem a številnimi lepimi spomini in prijateljstvi poslovili in odpeljali vsak na svoj konec Slovenije.

img_4148

 

V zavihku dnevnik, kjer dnevno opisujemo dogajanje na MaRSu, si preberite še dnevnike ostalih dni.

MaRS 2017

13. – 19. avgust 2017, CŠOD Čebelica, Dolenja vas pri Čatežu, dijaki iz vse Slovenije

MaRS ali Matematično Raziskovalno Srečanje je raziskovalni tabor s področja matematike za srednješolce. Nanj se lahko prijavi vsakdo, ki ima veselje do raziskovanja in želi preživeti teden dni počitnic v družbi vrstnikov iz vse Slovenije. Tekmovalni uspehi niso pogoj za udeležbo.

Kdaj in kje?

Dolenja vas pri Čatežu, od nedelje, 13. avgusta, do sobote, 19. avgusta 2017. Bivali bomo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD Čebelica, Dolenja vas pri Čatežu 19, 8212 Velika Loka), ki nudi ustrezen prostor za delo in prijetno okolico za rekreacijo in sprostitev v čudoviti naravi.

Prijave

Dijaki za udeležbo prispevajo 160 €, kar vključuje bivanje in prehrano v CŠOD Čebelica. Za prijavo pošljite na e-naslov mars@dmfa.si svoje podatke (ime in priimek, naslov, telefon, šola in letnik v šolskem letu 2016/17) ter kratko motivacijsko pismo (max. 10 vrstic), zakaj si želite na MaRS.

 

Več o programu

Naše strokovne aktivnosti poudarjajo raziskovanje matematičnih problemov in njihovega ozadja, ne pa reševanja tekmovalnih nalog.

  • MaRSovskih delavnicah se bomo seznanili z različnimi matematičnimi zanimivostmi in nekaterimi računalniškimi orodji za matematiko.
  • Večerna MaRSovska predavanja bodo pripravili matematiki z različnih fakultet in raziskovalnih ustanov, ki bodo na poljuden način predstavili vlogo matematike v sodobnem svetu.
  • MaRSovske projekte dijaki pripravijo v manjših skupinah ob pomoči mentorjev in jih predstavijo ob zaključku tabora. Teme projektov so prilagojene interesom in predznanju udeležencev. Projekte iz prejšnjih let si lahko ogledate tukaj.
  • Vódenim strokovnim aktivnostim namenimo 6 – 8 ur dnevno. Nekaj preostalega časa dijaki porabijo za samostojno delo na projektih, dovolj časa pa ostane tudi za sprostitev in razvedrilo v prijetni družbi MaRSovcev. Organizirani družabni program bo tudi letos zabaven in izvirno MaRSovski. Športne in družabne igre (od Mafije do Katancev), Velika MaRSovska pustolovščina in različna presenečenja so že v pripravi.

 

Organizator programa je DMFA Slovenije. Odgovorna oseba in vodja strokovnega programa je David Gajser, vodja tabora pa Tatiana Elisabet Sušnik. Pri izvedbi sodeluje nabrušena posadka študentov matematike.

Letak: MaRS 2017


Odštevanje sekund do vzleta odprave MaRS 2017
tednov
-16
-3
dni
0
-3
ur
0
-1
minut
-5
-6
sekund
-4
-7