mars-skupinska

 

Letos smo MaRS uspešno izvedli na daljavo!

Zaradi COVID-19 letos MaRSa v standarni obliki žal ni bilo mogoče izvesti. Smo pa izvedli prilagojen, online MaRS, med torkom 28. 7. 2020 in četrtkom 30. 7. 2020. Dopoldan smo delali na projektih, zvečer pa smo imeli večerna predavanja.  Delavnic žal nismo izvedli.

 

Kaj je MaRS in komu je namenjen?

MaRS je raziskovalni tabor s področja matematike za srednješolce. Nanj se lahko prijavi vsakdo, ki ima veselje do raziskovanja in želi preživeti teden dni počitnic v družbi vrstnikov iz vse Slovenije. Tekmovalni uspehi niso pogoj za udeležbo.

Datum in lokacija: Veliki Boč, od nedelje, 26. julija, do sobote, 1. avgusta 2020. Bivali bomo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD Škorpijon, Veliki Boč 31a, 2353 Sv. Duh na Ostrem Vrhu), ki nudi ustrezen prostor za delo in prijetno okolico za rekreacijo in sprostitev v čudoviti naravi.

PrijavePrijave so zaprte! Potekale so preko projektov RaST (za Vzhodno kohezijsko regijo) in SKOZ (za Zahodno kohezijsko regijo). Natančne informacije o načinu prijave so dostopne na straneh http://prijava.projekt-rast.si/podrobnosti_aktivnosti/207  in https://platforma.skoz.si/projects/191/description/.

 

Kontakt: Vprašanja lahko pošljete na e-naslov mars@dmfa.si.

Več o programu

Naše strokovne aktivnosti poudarjajo raziskovanje matematičnih problemov in njihovega ozadja, ne pa reševanja tekmovalnih nalog.

  • MaRSovskih delavnicah se bomo seznanili z različnimi matematičnimi zanimivostmi in nekaterimi računalniškimi orodji za matematiko.
  • Večerna MaRSovska predavanja bodo pripravili matematiki z različnih fakultet in raziskovalnih ustanov, ki bodo na poljuden način predstavili vlogo matematike v sodobnem svetu.
  • MaRSovske projekte dijaki pripravijo v manjših skupinah ob pomoči mentorjev in jih predstavijo ob zaključku tabora. Teme projektov so prilagojene interesom in predznanju udeležencev. Projekte iz prejšnjih let si lahko ogledate tukaj.
  • Vódenim strokovnim aktivnostim namenimo 6 – 8 ur dnevno. Nekaj preostalega časa dijaki porabijo za samostojno delo na projektih, dovolj časa pa ostane tudi za sprostitev in razvedrilo v prijetni družbi MaRSovcev. Organizirani družabni program bo tudi letos zabaven in izvirno MaRSovski. Športne in družabne igre (od Mafije do Katancev), Velika MaRSovska pustolovščina in različna presenečenja so že v pripravi.

 

Organizator programa je DMFA Slovenije. Odgovorna oseba je David Gajser, vodja tabora pa Žan Hafner Petrovski. Pri izvedbi sodeluje nabrušena posadka študentov matematike.

Letak: MaRS 2017


Odštevanje sekund do vzleta odprave MaRS 2019
tednov
-7
-1
dni
0
-2
ur
-2
-3
minut
-2
-7
sekund
0
-9